1. Nap St. Jean Pied de Port – Roncesvalles 25,3 km

Reggel 8 előtt a Camino irodában kezdtem, hogy kiváltsam a Camino útlevelem. Beszereztem még egy kagylót is, mivel a Gábortól kapottat, ami a fejlécben a hátizsákomon láthatsz, otthon felejtettem. Gábor amúgy most éppen Ausztriában gyalogol valahol a párjával, hiszen nem kisebb célt tűztek ki, mint hogy Budapestről gyalog jönnek le ide a Caminora. Itt a blogjuk: www.gyaloglunk.hu Tehát elindultam! A második, mint utóbb kiderült még elég szerény emelkedőn a lenti képen látható szamárral találkoztam. A felismerés azonnali volt, biztos ő a szamár és nem én, hogy egy ilyen útra vállalkoztam? Aztán rögtön meg is lett a párhuzam az üzletépítés és a szamár között. Gyakran gondolják rólunk a környezetünkben, hogy mekkora szamarak vagyunk, miközben az üzletépítés emelkedőjén próbálunk a csúcsra jutni. Következtetés: ne csodálkozz ezen, menj tovább ha a célod és a miérted egyértelmű számodra. A közel 1300 méteres szintkülönbség a maximumot kivette belőlem, vagy még annál is többet. Vánszorgásom közben azon gondolkodtam, hogy mihez tudnám hasonlítani a mostani fáradtság érzésemet, mire az alábbi történet jutott az eszembe: Kb. 18 éves lehettem, amikor néhány idősebb ismerősömmel úgy döntöttünk, hogy belevágunk az akkor nagyon jól fizető vagonkirakodásba. A szabály egyszerű volt, csak akkor fizettek, ha a teljes vagont kiraktuk. Nagyon jó minőségű orosz műtrágya volt a kirakandó áru, amit a lapátoláshoz először csákánnyal fel kellett törni. Hatan kezdtük a mi vagonunkat, hárman időközben feladták, de nekünk 26 óra alatt sikerült befejeznünk. Nagyon elfáradtam. Több, mint 24 órát aludtam egyhuzamban. Valahogy hasonlót érzek most is, de ennyit aludni most nincs lehetőségem, reggelre össze kell kapnom magam. A puhány online hálózatépítő kezdetű kommenteket törlöm ;-) Mára ennyit, van még jó néhány fotó és videó, de az internet kapcsolat nem az igazi. Később pótolom.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

9 Responses to 1. Nap St. Jean Pied de Port – Roncesvalles 25,3 km

  1. Sulyok László szerint:

    Én csak itt irigykedem….. Remélem belekóstoltál abba az elmondhatatlan szabadság érzésbe amit az út ad…
    Látom egy bot mellett döntöttél…legyen igazad!
    Buen camino

  2. Köszönjük a beszámolót, és hogy megosztod velünk a látványt és a gondolataid. Mennyi élmény máris, pedig csak most kezdődött. :-) Vajon milyen emlékeket fogsz még “előlapátolni”? Sok erőt és kitartást! Hajrá! Judit :-)

  3. Czérna Szabolcs szerint:

    Nagyon örültem a híreknek Rólad! A szamár egy jelzés volt! :) Sohasem az elején találjuk meg a legjobbakat! :)
    Más: Szervezem a “Gyalogoljunk együtt Laciért!” mozgalmat és 25.-én pénteken 30 km-es túrát indítok a tiszteletedért. Már többen jelezték, hogy részt vesznek. ( Tündi :) ) Remélem ezzel hozzájárulunk a sikeredhez! :)
    Szép holnapot!

  4. Nagy Krisztián szerint:

    Szia Laci!

    A központi iroda egy emberként szurkol Neked!
    Hulljanak a vagonok:D

    Krisz

  5. Batta Mónika szerint:

    Lélekben veled vagyunk…de ezt érzed. :)

  6. Böczkös István szerint:

    Örülök, hogy az első /sokak szerint az egyik legnehezebb / napon szerencsésen túl vagy!
    Fel a fejjel /lábbal/ alig van már csak 770 km :)
    Tudod, szívesen tartottam volna Veled, de hát a céggel is kell maradni valakinek…….
    Ne felejtsd el a “Meki”-nél midig van Free WiFi!!!

  7. Spc777 szerint:

    Szabi!
    Minket érdekelnének annak a túrának a részletei.
    Nem szeretnénk kimaradni!

  8. Lingzhi donkey rocks!

  9. Paálné Erika szerint:

    Szia Laci!
    Minden elismerésem, sok erőt és kitartást.

    Üdv.Erika

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>