2. Nap Roncesvalles – Larrasoana 29,9 km

Először is szeretném megköszönni azt a rengeteg biztatást, amit tőletek kapok, habár ez nagyon megnehezíti a helyzetem: nem adhatom fel. Ez amúgy a fejemben meg sem fordult, a lábaimban, a derekamban és a vállaimban annál inkább.

A biztatás mellett támogatni leginkább a személyes pontértéketek növelésével tudtok ;-) Egy gyors versenykiírás: a májusban legtöbb személyes PV-t elérő DXN tag megkapja az úton velem együtt tartó kagylómat. Ha van igény további Camino-s ereklyéimre, várom a javaslatokat, a kvalifikációs feltételt hozzá majd kitalálom.

Na de nézzük a második napot.

Az út a terepviszonyok miatt az első naphoz képest könnyű sétának is tünhetett volna, ha nem szakad majdnem végig az eső. Az esővel a gond csak az volt, hogy a talaj felázott, óriási sarat, tócsákat generálva. Továbbra is úgy látom, hogy a könnyű futócipő jó döntés volt, csak nem erre a napra. A nap felére a cipőm teljesen átázott, esélyem sem volt a szárazban gyaloglásra, így sikerült beszereznem az első két óriási vízhólyagom. A szerencse, hogy nem a talpamon van, hanem két oldalt a sarkam közelében.

A táv nagyon kimerített, amit kb. 1,5 km-el növeltem meg azzal, hogy egy kisvárosban eltévedtem.

Azt, hogy nagyon elfáradtam, valószínűleg eléggé látszódhatot rajtam, amire abból merek következtetni, hogy a panziós ahova betértem, megkérdezte, hogy fel tudom-e vinni a hátizsákom az első emeletre, vagy segítsen (az előző pelegrinonak nem tette fel ezt a kérdést).

Az ezt követő két órában próbáltam összeszedni magam a vacsorához, ami eléggé nehezen sikerült, de szükség volt rá mivel egész nap a DXN kiváló termékein kivül csak két banánt ettem.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

9 Responses to 2. Nap Roncesvalles – Larrasoana 29,9 km

 1. Németh Tamás szerint:

  Szia Laci!

  Most végre én mondhatom: “Megtudod csinálni!” ;) :)
  Látom DXN turbó készlet az dukál. Kívánok kitartást, erőt és egész-s-éget az úthoz!!!

  Mire haza érkezel, annyian fognak csatlakozni kintről hogy folytathatjuk az utat Szibériával :D

  Üdv,
  Tomi

 2. Spc777 szerint:

  Gyönyörű helyeken jársz!
  Szerintem Te vagy az első ember a Földön, aki hanyatt legelő lovakat tudott megörökíteni. :)
  Gratulálok!

 3. Bussy Sanyi szerint:

  Már csak 790 km?
  A nehezén túl vagy, ez már menni fog! :)

 4. Czérna Szabolcs szerint:

  Szamarak majd juhok, később pónik. Figyeld meg jönnek majd a lovak és a végén lesznek még táltosok is… :)

  Más: A tervünk alakul, mert annyian jelezték, hogy velünk tartanak Miattad, hogy áttettük szombatra. Így 26.-án szombaton reggel 7.30-kor indul a túra a Balaton-Felvidéken. A cél, hogy végig csináljunk egy napodat azaz 30 km-t. Aki kedvet érez írjon és jöjjön!

  We organize a walking tour on May 26 on the next Lake Balaton. Our goal is to do Laci’s one day – walk 30 km. Write and come!

 5. Sulyok László szerint:

  Szöveg hamarosan… Megértem! :)
  Látom kaptál esőt is rendesen.
  Nyomás alatt edződik a gyémánt! :) Go!

 6. Robi szerint:

  Szushi készítés közben gondolok rad es nagyon szurkolok.
  Kitartást
  Robi

 7. Máté Ildikó szerint:

  „Menő” ez a borosta. Hej, de megnéznélek szakállasan is! :)

 8. Sulyok László szerint:

  “Az egyedül kirándulás másfajta terápiát nyújt, mint a csoportos. Ha barátokkal vagy családdal van az ember, akkor alkalmazkodik a többiek ritmusához, gondolatait alárendeli a társalgásnak. Egyedül sokkal eredetibb az élmény. A gyaloglás felveszi annak a ritmusát, ami az ember fejében lejátszódik. Még jobb, ha olyan helyen jársz, ahol még soha nem voltál azelőtt. Távol a kedves helyek befolyásától a gondolatok teljesen váratlanul pattannak ki a semmiből, szabadon cikázhatnak gondok, ambíciók, aggodalmak és szerelmek között. Kulcsfontosságú, múltbéli jelenetek hívatlanul újra fókuszba kerülnek. Erős érzelmek futnak végig rajtad újból, majd egyszerre csak anélkül, hogy észrevennéd, ott állsz a világ tetején.”
  (Pete McCarthy)

 9. Laci, eddig is tiszteltelek, és most már már biztosan megcsinálod. Nagyon sokan szurkolunk érted, küldjük az erőt, bár úgy gondolom az Erő Veled van :)
  Ez egy csodálatos élmény lesz, és köszönjük, hogy megosztod velünk, persze a gyaloglást Neked kell megcsinálnod.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>