23. Nap Melide – Rúa 34,1 km

Ma reggel nem akarta feladni a köd, jóval 10 óra után sütött csak ki a nap. De ilyenkor már semmi sem számít. Már érzed, hogy nincs semmi, csak meg kell tenned a következő lépést és hamarosan odaérsz. A kilométerek láthatóan fogynak és fogynak.

A nap végére kevesebb mint 20 km maradt hátra. Reggel korán kelek, így azt tervezem még délelőtt beérek Compostelába. Ha minden jól alakul elérhetem a 13 órási buszt Fisterrába, az óceánhoz, az utolsó busszal pedig visszajövők. Csütörtök reggel 7-re már a Santiagói reptéren kell lennem, hogy Barcelónán és Párizson keresztül estére haza érjek, hiszen Zsófi lányunk 31-én lesz 5 éves.

Holnap már nem írok hosszan, de ígérem lesz sok fotó és videó. A blogomat később még otthonról rendezgetem majd, így érdemes visszanézni.

Tegnap amúgy látogatottsági rekordot döntött a blog, 921 egyedi látogatót mért a rendszer. Ezúton is köszönöm kitüntető figyelmetek, nagyon megtisztelő számomra, hogy ennyien nyomon követtétek utam. Külön köszönet és hála a sok hozzászólásért, amivel plusz erőt adtatok nekem a mindennapokban.

Szándékosan nem írtam ebben a blogban a Szent Jakab Út történelmi hátteréről, hiszen ezt sokkal magasabb szinten megtették már helyettem a különböző útikönyvek, leírások. Nem írtam az út hittel kapcsolatos vonatkozásairól sem, mert vallom, nem attól erősebb valakinek a hite, hogy hangosabban beszél róla, másrészt attól csodálatos ez a világ, hogy sokan, sokféleképpen hiszünk és gondolkozunk, mégis egyformán mosolygunk egymásra.

Befejezésül a legfontosabb: szeretném itt is azt a köszönetemet kifejezni, amit szavakkal leírni igaz nem lehet, szerelmemnek Anikónak, hogy helyettem helyt állt mindenben és maximálisan támogatott ebben az utazásban. Hihetetlenül szerencsésnek tartom magam, hogy Őt tudhatom páromnak. És persze köszönet a nagyfiúknak, Bálintnak és Kristófnak, akik most még többet segítettek Anikónak.

Holnap véget ér az ÚT, ami nem a megtett kilométerekről szólt, hanem valami másról, amit csak az tudhat igazán, aki már megtette…

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

9 Responses to 23. Nap Melide – Rúa 34,1 km

 1. Mónika szerint:

  A lenyűgöző tájakról már annyit írtunk, viszont a szavaid, melyek hasonló hatással vannak ránk csak keveset.
  Mint anyát és feleséget, nagyon megérint, ahogy igyekszel hazaérni a pici lány szülinapjára (Isten éltesse!), ahogy átjön Anikó iránti tiszteleted és szereteted és a nagy fiúk felé irányuló szerető apai tanításod.
  Nem kétség, csodállak benneteket, ahogy élitek a mindennapokat! Mint oly sok mindenben, ebben is példával jársz előttünk.
  Boldog vagyok és Köszönöm, hogy megismerhettelek Titeket és, hogy ehhez az óriási DXN családhoz tartozhatok!
  Jó érzés lehet tudni, hogy ennyi ember vár haza…
  Gratulálok a teljesítéshez!!!
  Kellemes vissza utat!

 2. Döbreiné Erzsi szerint:

  Készültem, valami vidámat szerettem volna küldeni.
  De olyan szépen és őszintén írtál, hogy ezt csak megköszönni tudom! Biztosan nem is gondolod, hogy szavaid és lépéseid ( nem csak a Camino-n) milyen sokunkra vannak hatással! Olyan jó nekem, nekünk, hogy egy csapatba, szinte egy családba tartozunk! Köszönöm!
  Mi ma ünnepeltük Panka unokám ötödik szülinapját! Imádnivalóak az ötévesek! És mindőnk közül Zsófinak okozod a legnagyobb örömöt hazatéréseddel, mert Te leszel a szülinapi ajándék!
  A lényeg :Szombatig már csak négyet kell aludni :)

 3. Németh Tamás szerint:

  Szia Laci!

  “Ha tudod, hogy egyszerű, akkor könnyen megvalósítható, de ha azt hiszed, hogy bonyolult, akkor sosem lesz elérhető”
  Sennin mondás

  Zsófi lányodat Isten éltesse sokáig!
  Gratulálok a megtett utadhoz, ami mindig azzá válik amit gondolsz és szívből kiárasztasz! Egy kedves barátom versét küldöm szertettel a hátralévő kilométereid mellé…

  Nincsen határ

  Útra kel egy kicsi madár,
  Szárnya viszi, nincsen határ.

  Csillag kapu, szivárványhíd,
  Repülni most messziség hív.

  Suhansz halkan, Nap ragyog,
  Követnek az Angyalok.

  Repülj madár, szabad madár,
  Szárnyad vigyen, nincsen határ!

  Csoda fényben fürödj százszor,
  Nap vigyáz rád, legyél bátor!

  Boldog Élet, Szabad Világ,
  Repülj madár, Ember madár,
  Szárnyalj szépen, nincsen határ!

  http://www.rezdulesek.eoldal.hu/cikkek/versek-temakorok-1-7/szepekigazak.html

 4. Szia Laci!
  Nagyon jó volt esténként olvasni a beszámolóidat és a képek segítségével virtuálisan végigjárni az aznapi utadat! Köszönjük! A mindennapi élményért cserébe igyekeztünk Neked erőt küldeni a következő napokra. Nagyon örülünk, hogy már szinte kimondható, hogy sikerült! Még a pontot holnap teszed a végére.
  A kislányodnak nagyon sok boldog születésnapot kívánunk és azt, hogy Veled együtt tudjon örülni a mindennapoknak és az ünnepnapoknak!
  Nagyon sok örömet és boldogságot kívánunk a Családod körében és további sikereket velünk, a DXN Családban!!!!!!!!!

 5. Máté Ildikó szerint:

  Egy egész napod lesz kipihenni AZ ÚT fáradalmait, aztán szombattól megint hajtás! A jól ismert terep…

 6. Sulyok László szerint:

  “Holnap véget ér az ÚT, ami nem a megtett kilométerekről szólt, hanem valami másról, amit csak az tudhat igazán, aki már megtette…”
  Laci,ezzel mindent elmondtál… :)
  A követ ne felejtsd el légyszí… Csak egy egészen kicsikét…
  Tudod mit? Ne is dobd bele az óceánba, csak kicsit mártsd bele és hozd el nekem…
  Hadd legyen egy szög a hátsómban, hogy amit elkezdtem be is kell fejeznem… Köszi…
  Buen Camino peregrino! :)

 7. Specht József szerint:

  Az örökkévalóság minden pillanatában hálát adok azért, mert 2003-ban kaptam egy kártyát Tőled a neveddel, és az elérhetőségeiddel.
  Igaz, hogy csak négy év múlva vettem elő, de ezzel nyertem egy olyan fantasztikus barátot aki előtte közel ötven éven át nem hozott elém az élet, Jézust leszámítva.

  Isten áldjon!

 8. Marsiné Márti szerint:

  Szia Laci !

  Hát ezt megkönnyeztem ! Hálás köszönet a megtett útért ! Követni foglak !

  Boldog Szülinapot a kis Zsófinak ! Igazi ajándéka TE leszel és vagy !

  Nagy-nagy GRATULA !!!!!

  Nagyon várjuk a szombatot !!!

  Márti

 9. Barile Ildikó szerint:

  Kedves Laci!

  Bár nem kommenteltünk , mindennap nyomon követtünk és nagy érdeklődéssel figyeltünk, hogy küzdöd végig magad azon az úton amit eddig nem ismertél és eljutottál a célegyenesbe!Most csak ez számít már! hogy az előtted lévő néhány kilométert is sikeresen meg tedd és elérd a célodat!
  Ehhez kívánunk neked még több erőt és hitet, hogy (mint ahogy eddig is talán mindent sikerült elérned amit kitűztél célul magad elé) átéld azt az örömöt, amit amit a sportolók, mikor az olimpiai aranyat megkapják. De ez több annál! Mert mindannyiunknak példát adtál!(mint eddig is sok mindenben) Nagyon büszkék vagyunk Rád, hogy ismerhetünk és a Barátunknak is tudhatunk! Köszönjük!:-)
  Sok szeretettel: Pasquale & Ildiko :-)

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>