12. Nap Hontanas – Frómista 35,7 km

A rendelkezésemre álló 24 napból 12 eltelt. Ha még kilométerben nem is, időben már félúton vagyok. Rengeteg élmény, hatás, gondolat ért, amit mind nincs lehetőségem leírni. Az elmúlt napok megemelt távjai nagyon sokat kivettek a szervezetemből, érkezés után a fókuszom azon van, hogyan tudok regenerálódni reggelre.

Már jóval naplemente előtt alszom és mivel itt csak fél hét körül pirkad, volt úgy, hogy még sötétben indultam.

Néhány gondolat a mai napról.
Reggel amikor elindultam mindenem fájt. Főleg a jobb térdem akarta feladni. Leginkább a lejtmenetben fájt, hiszen akkor talán még nagyobb nyomás nehezedik rá. Szépen megbeszéltem vele, hogy bármennyire is fáj továbbmegyünk és érdekes módon egy idő után feladta. 20 km körül egyszer csak azt vettem észre, hogy kitűnően vagyok, semmim se fáj. Érdekes, napi 30 km felett amúgy semmi sem számít már, a zarándok talpa minden lépésnél sajog. Olyan idegpontok adnak le üvöltő jelzéseket, amikről eddig nem is tudtam, hogy léteznek.

Ha esetleg valaki nem ismerné fel, a lenti egyik képen, egy hamarosan gyönyörű pillangóvá szétnyíló hernyószerűséget fotóztam. Nem, nem én vettem észre, nem én ismertem fel, hanem az előttem gyalogló Új Zélandról érkezett fiatalember.

A 12 %-os emelkedő nagyon inspiráló volt 1 km-en keresztül, csak háromszor kellett megállnom levegőt beszereznem. Ami viszont sokkal nehezebb volt, nem csak a térdeim miatt, az azt követő 18 %-os lejtő.

Mindemellett a mai egy csodálatos nap volt, végre nem forgalmas utak mellett kellett menni és az árnyékmentességet is magas hatékonysággal kompenzálták az egyre szaporodó bárányfelhők.




Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

2 Responses to 12. Nap Hontanas – Frómista 35,7 km

  1. Specht József szerint:

    Szia Laci!

    Jól látom, hogy a kezed helyrejött?
    Így a képről most nem látszik olyan duzzadtnak, mint a tegnapi videón.

    Az két naplementés kép gyönyörű, de lehet, hogy napkelte? :)

    Olyan közhely lenne már számodra az MLM-es buzdítás, de így van: “Meg tudod csinálni!”

  2. Sulyok László szerint:

    Tessék szíves lenni mindent megenni, ami egyébként jól esne…egy banán meg 2 narancs előbb -utóbb visszarúg…a kocsmákban baromi jó szendvicseket lehet ott kapni a Caminón nics helye a fogyókúrának!!! Egy-egy korsó hideg sör jó energiákat mozgat meg…. :P

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>